Over ons

De noordelijke regionale Van Lingen competitie is al jaren een mooi en attractief platform voor de jeugd, om competitie ervaring op te doen en plezier te hebben in de inline skate sport. Er zijn zelfs regelmatig rijders die doorstromen naar landelijke en internationale wedstrijden. De afgelopen jaren hebben we uitbreidingen kunnen zien; per jaar meer dan 10% meer rijders, meer locaties en meer verenigingen.

Het organiseren van een wedstrijden vergt veel van de organisatie, het Van Lingen servicepunt. Nog tijdens het schaatsseizoen, voor de Kerst is de organisatie van de competitie al bezig met het plannen en afstemmen van de wedstrijden. Na het vaststellen van de wedstrijd locaties en datums is het aan de verenigingen om de wedstrijden voor te bereiden en te faciliteren. Ook dit jaar hebben we veel handen nodig om de wedstrijden georganiseerd te krijgen.

Naast het servicepunt hebben we ook een eigen juryteam. Voor vooral de jury zijn we nog op zoek naar nieuwe juryleden. Uiteindelijk wordt de wedstrijd gemaakt door de jeugd, de rijders. Zij trainen hard, ze trainen in de winter op de schaats of op de skeelers. Vanaf het voorjaar worden de buiten inline skate banen weer opgezocht.

Dit jaar kent de competitie een aantal belangrijke wijzigingen

Het serviceteam wil iedereen, maar vooral de rijders veel plezier wensen bij alle wedstrijden. Geniet van het rijden, het kijken naar de wedstrijd en het elkaar aanmoedigen.