2019 - Noordkop Skating

Baaninformatie
Vereniging 2019 - Noordkop Skating
Locatie Warmenhuizen
Oostwal 29
1749 XK Warmenhuizen
Website http://www.noordkopskating.nl/index.php/algemeen
Telefoon
E-Mail arieenannet@ziggo.nl

Noordkop Skating,  is een actieve en gezellige vereniging die volop in beweging is. Wij zijn een vierseizoenenvereniging en bieden het gehele jaar rond een programma waarbij schaatsen in de winter en o.a. inline-skaten in de zomer elkaar afwisselen. Dit zijn activiteiten voor wedstrijdrijders, maar ook voor de recreatieve sporters van jong tot oud.


 

Van begin oktober tot half maart vinden we onze thuisbasis op de kunstijsbaan De Meent. Daar hebben wij een zeer actieve groep jeugd, pupillen en junioren die wedstrijdtraining krijgt en aan wedstrijden mee doet.  Dit zijn zowel marathon-, shorttrack- als langebaanwedstrijden. Ook voor senioren en masters zijn er trainingsuren en de mogelijkheid om wedstrijden te rijden.

Van eind maart tot eind september worden de ijzers geruild voor de wieltjes om te gaan inline-skaten. Noordkop Skating organiseert de  (wedstrijd)trainingen aan jong en oud. Naast inline skating worden er in deze periode fietstrainingen georganiseerd en een droogtrainingsprogramma (coördinatieoefeningen, looptraining en conditietraining).

Wij willen graag het schaatsen en inline skaten in de Noordkop verder ontwikkelen en onze liefde voor de schaatssport delen. Sport draagt bij aan gezondheid, welzijn en sociale contacten. Wij streven ernaar dat het actief beoefenen van het schaatsen en inline skaten voor iedereen, overal en een leven lang toegankelijk is.