Over ons

De noordelijke regionale Van Lingen Competitie is al jaren een mooi en attractief platform voor de jeugd, om competitie ervaring op te doen en plezier te hebben in de inline skate sport. Er zijn regelmatig rijders die doorstromen naar landelijke en internationale wedstrijden. Al enige jaren werden 9 wedstrijden in de competitie georganiseerd. We zien we dat het aantal deelnemers aan de competitie zich stabiliseert maar dat minder deelnemers aan alle wedstrijden deelnemen.

In het Van Lingen Competitie servicepunt werken 7 skeelerverenigingen samen aan het organiseren van de wedstijden in de Van Lingen Competitie. Het servicepunt heeft de competitie van 2017 geëvalueerd en geeft gehoor een veelgehoorde opmerking dat 9 wedstrijden in de competitie erg veel is.

De competitie bestaat in 2018 uit 6 wedstrijden. Omdat een van de wedstrijden op de piste in Heerenveen gereden wordt zijn er vijf clubs die een wedstrijd in de competitie organiseren. De clubs die deelnemen in het steunpunt en in 2018 geen wedstrijd organiseren zijn in 2019 aan de beurt.

Bij het vaststellen van de datums waarop de wedstrijden gehouden worden is zo veel mogelijk rekening gehouden met andere skeelerwedstrijden, zowel nationaal als internationaal.

Naast het servicepunt hebben we ook een eigen juryteam. Van iedere club die in het steunpunt meedraait wordt verwacht juryleden te leveren die op meerdere wedstrijden inzetbaar zijn.

Om als jury in de competitie mee te werken hoef je niet gediplomeerd te zijn maar verwachten we wel een lerende houding. Dat laatste betekend dat we van iemand die voor het eerst als jury meewerkt verwachten de regelementen doorgelezen te hebben.

Als juryteam leren we werkende weg van elkaar zodat je na een seizoen al zoveel ervaring hebt opgedaan dat een diploma ‘basis jury’ binnen je bereik ligt. We zijn in overleg met de KNSB om diplomering zo laagdrempelig mogelijk te maken.

Het serviceteam wil iedereen, maar vooral de rijders veel plezier wensen bij alle wedstrijden. Geniet van het rijden, het kijken naar de wedstrijd en het elkaar aanmoedigen.