IJsvereniging Groningen (YVG)

Baaninformatie
Vereniging IJsvereniging Groningen (YVG)
Locatie Skeelerbaan Ten Boer
Sportlaan 6
9791 LX Ten Boer
Website www.yvg.nl
Telefoon
E-Mail paulien.knsb@gmail.com


De IJsvereniging Groningen, van oorsprong een hardrijvereniging, is één van de oudste schaatsverenigingen in Nederland. Zij werd opgericht in 1862 en stichtte in 1882 met 9 andere verenigingen de (Koninklijke) Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (het predicaat Koninklijke werd pas later toegekend).


Tot aan 1969 beschikte de YVG over een natuurijsbaan in het Stadspark waarop menig nationaal kampioenschap en zelfs een wereldkampioenschap werden georganiseerd. Sinds de komst van de kunstijsbaan in het stadspark, die op de plaats van de oude natuurijsbaan was aangelegd, houdt de YVG zich actief bezig met het geven van trainingen en (in samenwerking met andere clubs) organiseren van langebaan- en marathon-schaatswedstrijden.
Na bijna een eeuw Stadspark is de kunstijsbaan verhuisd naar de andere kant van de stad, naar een locatie tussen Beijum en Lewenborg. Sinds oktober 1993 heeft de club onderdak insportcentrum Kardinge.
In de zomermaanden (april t/m September) zijn er binnen de vereniging nog een aantal sporten waaronder de droogtraining en fietstraining en niet te vergeten het inlineskaten.Dit laatste gebeurt op de 400 meter baan in Ten Boer.
Hier wordt 2 keer in de week gereden en hard getraind in verschillende leeftijdsgroepen en verschillende niveaus

De trainingen zijn op de Maandag en Donderdagavond.