Skeelervereniging Slikrollers

Baaninformatie
Vereniging Skeelervereniging Slikrollers
Locatie IJsclubgebouw Slikrollers
Hartman Sannesstraat 7a
9076 EB Sint Annaparochie
Website www.slikrollers.nl
Telefoon
E-Mail

Skeelervereniging Slikrollers is een supergezellige club in de Friese gemeente het Bildt, voor jong en oud. Eigenlijk voor iedereen die lekker in beweging wil zijn op skeelers! De skeelervereniging is opgericht op 12 mei 2006 en groeit nog ieder jaar.  "Slikrollers" is een samenvoeging van 'slik' waaruit het Bildt is ontstaan, en 'rollers' van de rollende wieltjes onder de skeelers.

Wat bieden wij?

De sfeer van de vereniging is gezellig, sportief en laagdrempelig. Wij hanteren lage lidmaatschapstarieven. Voor slechts een kleine bijdrage per jaar kun je bij ons in Sint Annaparochie heerlijk inline-skaten op onze eigen baan die heerlijk beschut ligt midden in het dorp. Dit is inclusief één training per week op de dinsdagavond en vrije toegang tot de baan wanneer jij maar wilt.

Voor de jeugd t/m 16 jaar bieden we (tegen meertarief) een tweede training op de zaterdagochtend.

Je bent van harte welkom om eens te komen kijken bij de trainingen. Wil je het eens proberen? Geen enkel probleem: bij ons ben je welkom om een aantal gratis proeftrainingen te volgen. Wedden dat het je zo goed bevalt dat je bij ons blijft?

Wie zijn wij?

De Slikrollers willen met deze laagdrempeligheid bereiken dat iedereen lid kan worden (jong en oud, beginner en gevorderde, recreant en wedstrijdrijder) en zich thuis voelt bij onze club. Dit sluit aan bij het doel van de Slikrollers: jong en oud in beweging krijgen en houden door de skeelersport/ het inline-skaten op en rond het Bildt te bevorderen. Ons jongste lid is 5,5 jaar. Onze oudste inline-skater is 76, en nog steeds lekker rollende… ;) .

De relatief jonge vereniging en beperkte schaal brengen met zich mee dat bestuur en trainers zich richten op de breedtesport. Het is eenvoudig nog te vroeg om toptalenten voort te brengen. Voor het kunnen faciliteren en bedrijven van topsport moet eerst een stevige basis worden gecreëerd. En daar werken we hard aan! Nu al zien we dat zowel onze jeugdleden als recreanten jaarlijks grote progressie boeken.

Bestuur en trainers van de Slikrollers zijn bovendien de mening toegedaan dat het vooral moet gaan om gezelligheid en sociale cohesie op de club. Ook hier weer laagdrempeligheid. Een vereniging ontleent haar bestaansrecht aan het ‘clubgevoel’. Een groot goed dat in de loop der jaren ontstaat. De hoeksteen van dit clubgevoel zou wat ons betreft moeten zijn dat Slikrollers een club is voor (en door) iedereen.

Daarnaast proberen wij laagdrempelig te zijn door open dagen, schoolskateclinics en slotavonden te organiseren, waarvan de toegang gratis is. Iedereen is bij deze activiteiten welkom; lid of geen lid.

Skeelervereniging de “Slikrollers” draagt met haar activiteiten bij aan:

  • Beweging & gezondheid;
  • Sociale cohesie;
  • Participatie / integratie doelgroepen (jeugd, ouderen, allochtonen, etc.);
  • Mentale weerbaarheid;
  • Lichamelijke opvoeding en verbinding tussen school en sport;
  • Voorkomen vereenzaming etc.;
  • Bewust veilig skeeleren/ inline-skaten.

Wat doen wij?

Slikrollers verzorgen 1-2 trainingen per week. Voor de jeugd t/m 16 jaar worden (inter)clubwedstrijden georganiseerd en ieder jaar zijn wij gastheer voor de Van Lingencompetitie. Onze leden doen daarnaast gezamenlijk mee aan skeeleractiviteiten, zoals 24Kika en Bartlehiem Skeelertocht. Verder staan ieder jaar op het programma: zomerkamp jeugd, zomer- en/of winteruitje en onze traditionele, zeer sfeervolle Lichtjesavond ter afsluiting van het seizoen.